میکرونیدلینگ یک روش زیبایی است که متخصصان پوست از آن برای تشویق تولید کلاژن با بهره گیری از پاسخ درمانی طبیعی بدن استفاده می کنند. در این مقاله میخواهیم با این روش نوین و اثرات و عوارض آن بیشتر آشنا شویم.
حقایق کلی در مورد میکرونیدلینگ
میکرونیدلینگ یک عمل زیبایی است که در آن از سوزن های کوچک و استریل شده برای سوراخ کردن پوست در جهت تزریق مواد به آن استفاده میشود.
هدف از این نوع درمان تولید کلاژن و بافت پوست جدید برای صاف شدن پوست و سفت و شاداب کردن پوست است.
میکرونیدلینگ بیشتر برای صورت استفاده میشود و ممکن است ظاهر آکنه، جای زخم، لکه های تیره، چین و چروک و منافذ بزرگ را کاهش دهد.

ایمنی این روش:
میکرونیدلینگ چندان تهاجمی نیست و نیاز به زمان کمی دارد.
برای اکثر افرادی که از سلامت کلی برخوردار هستند، این روش ایمن در نظر گرفته میشود.
این روش ممکن است برای افرادی که از داروهای خاص آکنه استفاده میکنند، یا برای افرادی که آکنه فعال دارند، و همچنین برای کسانی که پسوریازیس یا اگزما متوسط تا شدید دارند، ایمن نباشد.
ممکن است تا چند روز پس از عمل، قرمزی و سوزش جزئی تجربه شود.
هر جلسه ممکن است حدود 30 دقیقه طول بکشد.
بهتر است برای استفاده از این روش به یک متخصص پوست، جراح پلاستیک یا جراح زیبایی با گواهی بورد مراجعه کنید.
ممکن است برای بهترین نتایج به چندین درمان دیگر نیاز داشته باشید.
تاثیر میکرونیدلینگ چگونه است؟
این درمان در رفع جای زخمهای جزئی مرتبط به آکنه، جوش، علائم کشیدگی پوست و رفع چروک پوست به کار گرفته میشود. در نهایت ممکن است متوجه پوست روشنتر و سفتتر در پایان کار نیز شوید.
نتایج ایده آل پس از چندین جلسه به دست میآید اما ممکن است نیاز به یک برنامه نگهداری طولانی مدت داشته باشد.
میکرونیدلینگ بسیار موثرتر از غلتک های خانگی است.
میکرونیدلینگ چیست؟
میکرونیدلینگ یک روش زیبایی کم تهاجمی است که برای درمان مشکلات پوستی با تحریک تولید کلاژن استفاده میشود. این درمان که به عنوان درمان القای کلاژن نیز شناخته میشود، با استفاده از سوزن های مینیاتوری و استریل شده، ریز سوراخ هایی را در پوست ایجاد میکند.
طبق گفته انجمن پوست آمریکا فرآیند ترمیم پوست پس از میکرونیدلینگ میتواند به کاهش ظاهر جای زخمها و لکه های تیره و همچنین بهبود خاصیت ارتجاعی پوست کمک کند.
همچنین، اگرچه تحقیقات بیشتری مورد نیاز است، یک منبع معتبر در سال 2021 نشان میدهد که میکرونیدلینگ ممکن است رشد مو را در افراد مبتلا به آلوپسی تقویت کند.
اگر از شرایط سلامتی خوبی برخوردار هستید و نگرانی های پوستی خاصی دارید که به درمان های خانگی یا سایر انواع روش های پوستی مانند لایه برداری شیمیایی پاسخ ندادهاند، ممکن است کاندیدای ایدهآلی برای این روش باشید.
میکرونیدلینگ ممکن است آخرین مرحله قبل از در نظر گرفتن روش های زیبایی فشرده تر باشد.
فواید میکرونیدلینگ چیست
میکرونیدلینگ به دلیل لیست فزاینده مزایای آن محبوبیت پیدا کرده است. گفته میشود که پوست را با حداقل ناراحتی و زمان کوتاهی جوانسازی و حجیم میکند و میتوان آن را متناسب با نیازهای هر فرد تنظیم کرد.

همچنین در مورد فواید هایفوتراپی صورت بخوانید.
از مزایای میکرونیدلینگ میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- کاهش ظاهر زخمها، از جمله زخم آکنه
- کاهش خطوط ریز و چین و چروک
- کاهش منافذ بزرگ شده
- کاهش ظاهر هایپرپیگمانتاسیون یا لکه های تیره
- صاف کردن رنگ ناهموار پوست
- بهبود خاصیت ارتجاعی پوست
- کاهش ظاهر علائم کششی
- تقویت رشد مو در افراد مبتلا به آلوپسی
هزینه آن نسبت به لیزر درمانی بسیار کمتر است و ممکن است برای برخی افراد تاثیر بهتری داشته باشد. درمان های لیزری شامل استفاده از حرارت است که میتواند بر رنگدانه پوست شما تأثیر بگذارد.
افرادی که رنگ پوست تیرهتری دارند، ممکن است میکرونیدلینگ را به لیزر درمانی ترجیح دهند، زیرا نگرانیهای ایمنی مرتبط با انواع خاصی از درمانهای لیزری روی پوست رنگی وجود دارد. تحقیقات در مورد اثربخشی و ایمنی استفاده از لیزر بر روی پوست های تیره تر هنوز وجود ندارد.
مناطق مورد نظر برای میکرونیدلینگ
میکرونیدلینگ غالبا برای صورت استفاده میشود.
علاوه بر مشکلات پوست صورت، گاهی اوقات از میکرونیدلینگ برای درمان ترک های پوستی در سایر نواحی بدن نیز استفاده میشود. یک مطالعه نشان داده است که میکرونیدلینگ در صورت ترکیب با فیلرها برای علائم کشیدگی پوست روی ران ها و ناحیه شکم موثر است.
جای زخم در سایر قسمت های بدن نیز ممکن است با این روش درمان شود.
مراحل انجام میکرونیدلینگ
در طول این عمل، پزشک با استفاده از ابزاری شبیه قلم با سوزنهای ریز و استریل، سوراخهای کوچکی زیر پوست ایجاد میکند. نوک سوزن ها آنقدر کوچک هستند که احتمالاً بعد از عمل متوجه آنها نخواهید شد.
پزشک معمولاً ابزار را به طور مساوی روی پوست شما حرکت می دهد تا پوست تازه جوان شده نیز یکدست شود.
تقریباً 45 دقیقه تا 1 ساعت قبل از عمل، پزشک یک بیحسی موضعی را در ناحیه درمان اعمال میکند. این کار باعث بی حس شدن پوست در طول فرآیند میکرونیدلینگ میشود که تقریباً 30 دقیقه طول میکشد.
سپس ممکن است پزشک با استفاده از سرم رشد یا درمان آرام بخش، جلسه شما را به پایان برساند. در مجموع، متوسط جلسه میکرونیدلینگ تقریباً کمتر از 2 ساعت به طول میانجامد.

بعد از میکرونیدلینگ چه انتظاری خواهیم داشت
میکرونیدلینگ به اندازه جراحی پلاستیک تهاجمی نیست و زمان بهبودی حداقل است.
ممکن است در چند روز اول پس از عمل متوجه سوزش و قرمزی پوست شوید که این یک پاسخ طبیعی به زخمهای کوچکی است که توسط سوزن های پوست شما ایجاد میشود.
اگر راحت هستید، می توانید پس از عمل به محل کار یا مدرسه برگردید. بهتر است قبل از آرایش کردن، اجازه دهید پوستتان کامل خوب شود. با این حال، پس از گذشت زمان مناسب، آرایش میتواند به پنهان کردن قرمزی و از بین رفتن جای آن کمک کند.
پوست شما بعد از انجام عمل میکرونیدلینگ نیز به آفتاب حساس تر خواهد بود، پس حتما از کرم های ضد آفتاب استفاده کنید. با این حال، توصیه میشود قبل از قرار دادن پوست در معرض نور خورشید و مواد شیمیایی خشن، یک هفته صبر کنید.
پس از انجام میکرونیدلینگ، پوست شما وارد فعالیت سریعی میشود تا بافت جدید را جوانسازی کند. بصورت طبیعی شما باید در عرض چند هفته نتایج را مشاهده کنید.
برای حفظ نتایج درمان، به جلسات متعدد و شاید درمانهای تکمیلی دیگر نیاز دارید. پزشک با شما همکاری خواهد کرد تا یک برنامه بر اساس اهداف فردی شما ایجاد کند.