خلاص شدن از شر موهای زائد هر روز برای بسیاری از افراد یک کار خسته کننده است. موهای زائد را میتوان با استفاده از درمانهای معمولی مانند اپیلاسیون، موچین و شیو آن به طور نسبتا موثری از بین برد، اما این روشها باعث میشوند که برآمدگیها و موهای زیر پوستی داشته باشید و درمان دائمی ایجاد نمیکنند.
بیش از یک دهه پیش، پیشرفتهای فنی منجر به توسعه تکنیک حذف موهای زائد به نام لیزر موهای زائد شد که نه تنها میتوان از شر این مشکلات آزاردهنده خلاص شد، بلکه راه حلی دائمی برای کاهش موهای زائد میباشد.
مزایا و معایب لیزر موهای زائد چیست؟ قبل از تصمیم گیری برای حذف دائمی موهای زائد، باید در مورد همه گزینه های ممکن فکر کنید.
تمام موها را میتوان در یک روز تراشید، اما باز میگردند. در حالی که درمانهای موبر میتوانند به سرعت موهای زائد را از بین ببرند، اما اغلب بوی نامطبوعی از خود به جای میگذارند. اگر به دنبال حذف دائمی موهای زائد هستید، اپیلاسیون و موم گزینههای خوبی هستند زیرا موها را توسط فولیکولهای آن بیرون میکشند.
اپیلاسیون یک فرآیند دردناک است و محل رویش مجدد موها به شدت خارش دارد، اما موها تا هفته ها دوباره رشد نمیکنند.
الکترولیز یکی از این گزینههاست که به مراتب بیشتر از بقیه دوام میآورد. فولیکول های مو را میتوان با استفاده از الکترولیز با وارد کردن یک سوزن بسیار نازک در هر یک و سپس عبور جریان الکتریکی از آن، برای همیشه از بین برد.
در نهایت، روش بعدی لیزر موهای زائد است که یک روش نیمه دائمی محبوب میباشد و با آسیب رساندن به فولیکول مو و در نتیجه کاهش رشد مو عمل میکند. کارلوس چارلز، بنیانگذار Derma di colour، قبلاً گفته است: “لیزر موها را به طور کامل با تمرکز بر سلول های رنگدانه ای که در فولیکول مو قرار دارند شناسایی میکند.”
لیزر با تمرکز بر روی ملانین مو، فولیکول و ریشه مو را از بین می برد. می توانید تیغ را بطور کامل کنار بگذارید و بعد از چند جلسه لیزر از اپیلاسیون صرف نظر کنید. مزایا و معایب لیزر موهای زائد را بسنجید تا بتوانید قبل از برنامه ریزی اولین جلسه خود تصمیمی آگاهانه بگیرید.

آماده سازی
اگر میخواهید با لیزر موهای زائد خود را از بین ببرید، یک متخصص پوست یا فردی دوره دیده را بیابید که در زمینه خود دارای مدرک باشد و تجربه استفاده از لیزر برای از بین بردن موهای زائد از نوع پوست شما را داشته باشد و مزایا و معایب لیزر را کامل برای شما توضیح دهد.
اگر یک پرستار یا فردی با تحصیلات غیرمربوطه این روش را انجام دهد، داشتن یک پزشک در محل و در دسترس بودن برای نظارت مهم است. هنگام استفاده از اسپاها، سالنها یا مکانهای دیگری که از کادر غیرپزشکی برای انجام لیزر موهای زائد استفاده میکنند، باید احتیاط کنید.
ابتدا با پزشک خود مشورت کنید تا ببینید آیا لیزر موهای زائد برای شما انتخاب مناسبی است یا خیر. در بیشتر موارد، پزشک موارد زیر را انجام می دهد:
در مورد تجربیات قبلی خود در رفع موهای زائد و همچنین داروهای فعلی یا اخیراً استفاده شده، بیماری های پوستی یا جای زخم از شما پرس و جو میکند.
به این توجه کنید که لیزر موهای زائد چه چیزی را میتواند و چه چیزی نمیتواند برای شما به ارمغان بیاورد، و همچنین به عوارض و دستاوردهای مربوطه فکر کنید.
گرفتن عکس برای جلسات بعدی برای مقایسه روند پیشرفت ایده خوبی است.
در طول جلسه باید در مورد برنامه درمانی و هزینه های مربوطه صحبت کنید.
روش انجام کار
در حین انجام این روش، یک دستگاه لیزر دستی روی پوست شما فشار داده میشود. با استفاده از یک دستگاه خنک کننده در نوک دستگاه یا یک ژل خنک میتوان از پوست در برابر لیزر و اثرات نامطلوب احتمالی آن محافظت کرد.
هنگامی که لیزر توسط پزشک روشن میشود، پرتو به زیر اپیدرم و به فولیکول های مو میرود. دمای بالای پرتو لیزر باعث آسیب به فولیکول های مو میشود که به نوبه خود رشد مو را کند یا متوقف میکند. ممکن است کمی درد احساس کنید، مانند سوزن سوزن شدن، ولی دستگاه خنک کننده یا ژل ممکن است احساس سردی روی پوستتان داشته باشد.
نواحی کوچک، مانند بالا لب، ممکن است فقط به چند دقیقه نیاز داشته باشند تا درمان شوند. اگر میخواهید ناحیه وسیع تری مانند کمر خود را لیزر کنید، ممکن است بیش از یک ساعت طول بکشد.
بعد از انجام لیزر
در چند ساعت اولیه پس از لیزر موهای زائد، ممکن است کمی قرمزی و تورم پوست را تجربه کنید که از معدود عوارض و معایب لیزر محسوب میشود.
برای تسکین هر گونه درد، یخ را روی ناحیه مورد نظر بمالید. در صورت بروز هر نوع واکنش پوستی، پزشک شما ممکن است بلافاصله پس از لیزر موهای زائد از کرم استروئیدی برای ناحیه آسیب دیده استفاده کند.
حداقل تا شش هفته پس از لیزر موهای زائد یا تا زمانی که پزشکتان توصیه کرده است، بیرون نروید یا از تخت برنزه کننده استفاده نکنید. هر روز از کرم ضد آفتاب استفاده کنید.
در اینجا به برخی از مزایای لیزر موهای زائد اشاره می کنیم
در اینجا تعدادی اثرات و مزایای لیزر گفته میشود. عوارض جانبی نادر لیزر موهای زائد معمولاً بیش از چند روز باقی نمی ماند.

مقرون به صرفه
هنگامی که درمان با لیزر موهای زائد را شروع کردید، میتوانید با هزینه جلسات اپیلاسیون مکرر، لوسیون های موبر، تیغ و سایر ابزارهای رفع موهای زائد خداحافظی کنید. این گزینه ممکن است در ابتدا گرانتر باشد، اما برای مابقی طول عمرتان کلی هزینه صرفهجویی میکنید. همچنین از هدر دادن زمان زیادی برای حفظ زیبایی مانند اصلاح و اپیلاسیون جلوگیری خواهید کرد.
با مو زائد خداحافظی کنید
شما مجبور نخواهید بود مانند موهای زائد خود را با اپیلاسیون، نخ کشیدن یا موم، از بین ببرید. در همین راستا، دیگر نگران جای زخم با تیغ نیز نخواهید بود.
لازم نیست منتظر رشد مجدد موهای زائد باشید
لیزر موهای زائد را می توان در مناطقی که رشد مو قابل مشاهده نیست نیز انجام داد. با اصلاح درست قبل از جلسه از سوختن موهای سطحی خودداری کنید. برخلاف اپیلاسیون و سایر روشهای حذف موهای زائد که نیاز به اندازه کافی در موهای زائد قبل از جلسه دارند، لیزر موهای زائد را میتوان روی پوست صاف بدون مو نیز انجام داد.
دقت بالا
در طی فرآیند حذف موهای زائد، اشعه لیزر مستقیماً به فولیکول، جایی که موها از آن رشد میکنند، هدایت میشود. در مقایسه با نور شدید پالسی (IPL)، لیزر موهای زائد ارجحیت دارد زیرا برای افرادی که پوست تیره تر دارند، ایمن تر و موثرتر است. به دلیل دقت، روند باید تسریع شود.
سریع
شما در چند هفته اول درمان متوجه اثرات محسوس آن میشوید (اینکه چقدر سریع بستگی به اندازه ناحیه تحت درمان دارد). درحالی که دیگر با شیو یا واکس و موم در زمان خود صرفه جویی میکنید و این یک امتیاز خوب است.
تاثير گذاری بالا
با لیزر موهای زائد، اکثر افراد میتوانند بین سه تا هفت جلسه از بین رفتن دائمی موی زائد را در پوست خود تجربه کنند.
برخی از معایب لیزر موهای زائد
در ادامه به برخی معایب لیزر و عوارض احتمالی خواهیم پرداخت.
هزینه بالا
هزینه لیزر موهای زائد ارزان نیست. اما حتی اگر هزینه اولیه در یک کلینیک در مقایسه با سایر روش های حذف موهای زائد مانند اپیلاسیون گران به نظر برسد، در درازمدت واقعاً پس انداز خواهید کرد. با این حال، میتوانید گزینه های بسیار مقرون به صرفه تری مانند تهیه دستگاه لیزر موهای زائد برای استفاده خانگی پیدا کنید. این دستگاهها از همان فناوری لیزر های سالن استفاده میکنند، اما هزینه کمتری دارند.
زمان بالا در کسب نتیجه
یکی از معایب لیزر اینست که یافته ها فوراً دیده نمیشوند. ممکن است چندین جلسه طول بکشد تا فواید آن را مشاهده کنید، زیرا موها طی هفتهها پس از هر جلسه به آرامی میریزند. حداقل تا زمانی که این روش بصورت کامل نتیجه دهد میتوانید اصلاح کنید!
امکان تغییر رنگدانه در آینده نزدیک
قرار گرفتن در معرض نور پتانسیل ایجاد تغییر رنگ موقت در پوست درمان شده را دارد. با این حال، این مشکل معمولا فقط یک مشکل موقتی است.
قبل یا بعد از درمان پوست نباید برنزه شود
قبل از انجام لیزر موهای زائد، مطمئن شوید که برنزه نشده اید که شامل برنزه شدن زیر نور خورشید و یا استفاده از سولاریوم است.
محدودیت های کاربرد آن
موهای ابرو، ناحیه تناسلی و صورت در مردان تنها چند مکان هستند که لیزر موهای زائد در آنها چندان توصیه نمیشود. کسانی که موهای تیره و رنگ پوست روشن دارند بیشترین پیشرفت را خواهند دید. کسانی که موهای روشنتری دارند ممکن است برای دستیابی به نتایج مشابه به جلسات بیشتری نیاز داشته باشند، اما با ابزارهای صحیح، هر کسی ممکن است به تغییرات خیرهکنندهای دست یابد.
واکنش های نامطلوب
چند واکنش منفی بالقوه برای لیزر موهای زائد وجود دارد. به طور کلی، عوارض جانبی و معایب لیزر خفیف و کوتاه مدت هستند. هر کسی که عوارض جانبی مداوم را تجربه میکند باید به متخصص پوست مراجعه کند.
تحریک و قرمزی پوست
فولیکول های مو مستقیماً تحت تأثیر لیزر موهای زائد قرار میگیرند. در نتیجه واکنش بدن، نواحی آسیب دیده ممکن است در برخی افراد قرمز و تحریک شوند. سوزن سوزن شدن یا حساسیت در پوست نیز ممکن است.
در اکثر مواقع، علائم فقط به طور موقت باقی می مانند. ناحیه آسیبدیده میتواند ظاهری پوست تازه واکس شده یا کنده شده داشته باشد. برخی از متخصصان پوست برای کاهش شدت واکنش پوستی که بیمارانشان تجربه میکنند، از یک بی حس کننده موضعی استفاده میکنند.
پس از واکنش اولیه، معمولاً ظرف چند ساعت پس از درمان، تحریک باید فروکش کند. یک کیسه یخ یا یک حمام سرد میتواند به کاهش تورم و قرمزی کمک کند.


پوسته شدن
ناحیه آسیب دیده ممکن است در برخی افراد پوسته ایجاد کند که این حالت مشکلی کوچک است، اما همچنان میتواند برای برخی آزار دهنده باشد.
ممکن است پوسته پوسته شدن پوسته و زخم ایجاد شود. با مراقبت مناسب از ناحیه تحت درمان پس از آن، مانند استفاده از مرطوب کننده، میتوان از عوارض جانبی طولانی مدت و معایب لیزر جلوگیری کرد.
بارداری و عوارض لیزر موهای زائد
به گفته متخصصان، انجام لیزر موهای زائد به زنان باردار توصیه نمیشود. که به این دلیل است در حال حاضر هیچ آزمایش انسانی وجود ندارد که ثابت کند لیزر موهای زائد در دوران بارداری بی خطر است.
تغییرات فیزیولوژیکی و هورمونی در دوران بارداری رخ میدهد و این اغلب منجر به رشد موهای ناخوشایند صورت و بدن میشود. اگرچه رشد مو غیر جذاب است، اما معمولاً پس از مدتی از بین میرود.
بعد از بارداری، اگر موها به خودی خود ریزش نکنند، لیزر درمانی ممکن است یک گزینه باشد. ممکن است به یک زن توصیه شود که چند هفته پس از زایمان صبر کند تا تحت درمان قرار گیرد.
نتایج معمول
دو تا شش جلسه لیزر موهای زائد اغلب لازم است. زمان بین جلسات از یک مرکز به مرکز دیگر متفاوت است.
ممکن است لازم باشد این درمان هر چهار تا هشت هفته یکبار در مکان هایی با رشد سریع مو مانند لب بالا تکرار شود. درمانهای پشت و کمر، که رشد موی بسیار کندی دارند، ممکن است هر 12 تا 16 هفته یکبار انجام شوند.
در طول هر جلسه از عینک مخصوص برای محافظت از چشمان شما در برابر نور لیزر استفاده میشود. در صورت نیاز به اصلاح اضافی، اپراتور کلینیک ممکن است این کار را انجام دهد.
ممکن است پزشک از یک بی حس کننده موضعی بر روی پوست خود استفاده کند تا به کاهش سوزش شما کمک کند.